Akcentni zidovi su se uvelike vratili i bolji su nego ikad. Spajanjem boja i tekstura možete stvoriti prekrasan prostor koji postaje fokus svake prostorije. Evo 10 najboljih ideja za akcentni zid u vašem domu koji i sami možete napraviti.

 

Stvarajte bojom


Naravno, mogli biste jednostavno probrati jednu jarku boju na akcentni zid i završiti s tim - ali zašto biste kad imate toliko više toga što možete učiniti s bojom? Pruge, krugovi, cik-cak linije ili riblja kost samo su neke od varijanti koje možete odabrati. Sve što vam treba za stvaranje zadivljujućeg akcentnog zida je boja, slikarska traka, olovka i libela.

 

Ideja za dnevnu sobu: Prikažite svoje fotografije


Pozdravite sve one fotografije koje ste spremali na svoj tvrdi disk ili telefon. Zid za foto kolaž savršen je način da podijelite i oživite svoje dragocjene uspomene dok stvarate zavidan naglašeni zid. Da vaš kolaž ne bi izgledao zastareo, odaberite dvije ili tri boje okvira koji se međusobno dopunjuju i miješaju teksturu i veličinu. Postavite okvire na pod i rasporedite dok ne budete sretni, a zatim ponovite raspored na zidu.

 

Napravite izložbeni zid!


Ovaj ugradbeni zabavni centar kombinuje arhitektonsku jednostavnost i jarke boje kako bi se istakao.

 

Dodajte toplinu drvetom


Od glatkog do rustikalnog, drvo je savršen materijal za akcentne zidove jer trenutno zagrijava svaki prostor. Obavezno bojite preostale zidove u sobi bojom koja ima sličan ton kao i drvo za jedinstveni izgled.

 

Za akcentni zid u glavnoj spavaćoj sobi: Zidne tapete


Još jedan klasik koji doživljava veliki povratak su tapete. Iznenađeni? Pojavom samoljepljivih tapeta i sistema za još lakše uklanjanje tapeta, danas se može stvoriti akcentni zid bez mnogo muke i ulaganja. Ovdje je ključno staviti tapete samo na jednan zid, kako biste izbjegli osjećaj zatvorenosti.

 

Zapanjujući kamen


Za srednjeg majstora "uradi sam", ovaj zapanjujući kameni naglašeni zid savršen je projekt. Izgled vanjskog furnira od kamena u zatvorenom prostoru nadopunjuje industrijski, kućni ili rustikalni dekor, a ljepota govori sama za sebe.

 

Prozor u svijet


Za one koji žele putovati po svijetu ili ljubitelje prirode, zidni zid sa naglaskom je odabir s velikim utjecajem. Jednostavni su za instalaciju i zagarantovano se vode za dječje sobe koje vole avanture.

 

Ogoljena cigla


Otkrivena cigla već je dugo jako poželjan zidni materijal u starim zgradama i potkrovljima. Sjajna vijest je da su 3d tapete s dezenom cigle jako napredovale i dostupne su u gotovo svim stilovima, od modernog do antiknog, za djelić cijene koliko koštaju prave cigle.

 

Moderni akcentni zid: stickeri za zidove


Citati, drveće i gradski pejzaži dominiraju ovim lakim i jeftinim izborom dekora. Uz doslovno hiljade opcija koje možete izabrati, kao i dezene po narudžbi, sigurno ćete pronaći nešto što odgovara vašem stilu.

 

Vrijeme keramičkih pločica


Kada se postave u radne prostore i kupaonice, keramičke pločice mogu naglasiti gotovo bilo koji zid zbog mnoštva stilova i veličina u kojima su sada dostupne. U kuhinji možete stvoriti nevjerojatnu fokusnu tačku dodavanjem neobične teksture uz jedan zid koji se proteže sve do stropa.

PODJELI: