Prije kupovine namještaja trebali biste znati kako pronaći odgovarajući komad za svoje potrebe. Svaki komad namještaja ima određene elemente ili karakteristike koje određuju odgovara li vašem prostoru ili ne.

Postoje neka opća pravila koja vrijede za kupovinu bilo kojeg komada namještaja, ali ponekad morate uzeti u obzir i konkretnije faktore. S obzirom da namještaj nije jeftin, ipak se isplati provesti malo vremena u istraživanju mogućnosti i donošenju odluka za kupovinu savršenog kauča ili kreveta.

Slijedi deset savjeta kako osigurati optimalan omjer kvaliteta i cijene, dok istovremeno obogaćujete svoj životni prostor i pojednostavljujete održavanje i korištenje nekih od najvažnijih komada namještaja u domu.

Prije nego što kupite kauč

Kauč ​​je jedna od najvažnijih investicija za vaš dom, pa prije kupnje kauča pobrinite se da nabavite onaj koji odgovara vašim potrebama.

Kauč ​​koji je savršen za vaš dnevni boravak mogao bi biti grozna ideja za gostinjsku sobu. Prvo razmotrite kako želite koristiti svoj kauč i ko će ga koristiti. Utvrdite je li vaš kauč prikladan za vaš prostor i budući da postoje sofe koje odgovaraju bilo kojem stilu prostorije, potražite onaj koji zadovoljava vaš osobni osjećaj za stil. Materijal koji odaberete za kauč neizmjerno doprinosi njegovoj upotrebljivosti i ljepoti.

Baš kao kad kupujete bilo koji namještaj, trebali biste biti sigurni da kupujete najkvalitetniju sofu u sklopu svog budžeta i da vam ona nudi udobnost koja vam je potrebna u momentima odmora, relaksacije ili druženja.

Prije nego što kupite kauč

Prije nego što kupite sklopivi kauč za spavanje

Kauč ​​na razvlačenje sjajan je višenamjenski komad namještaja s potencijalom da bilo koju sobu pretvori u spavaću sobu. Kauč koji se rasklapanjem transformira u ležaj može se upotrijebiti u bilo kojoj prostoriji, u ovisnosti od dimenzija, modela i stila. U spavaćoj sobi, dječijoj sobi ili u dnevnom boravku, čak i u kućnom uredu, ovaj kauč pobrinut će se da kvalitetno iskoristite ograničeni prostor u manjim prostorijama.

Gotovo bilo koji kauč može poslužiti kao kauč za spavanje, a spavaće sofe dolaze u svim veličinama. U maloj dječijoj sobi gdje je potreban samo ležaj, možete smjestiti sklopivu fotelju. U malo veću sobu moći će se smjestiti dvosjed, koji bi kada se na njemu ne spava mogao funkcionirati kao ležaj za odmor, a kada se na njemu spava rasklapa se u široki krevet za jednu ili dvije osobe. Trosjed na rasklapanje koji ste smjestili u dnevni boravak se uvijek može lako pretvoriti u bračni krevet pune veličine.

Bitno je kupiti komad namještaja koji i sklopljen i rasklopljen može stati u prostoriju u kojoj vam je potreban, i koji također ima svoju funkciju u oba položaja. Još je bolje ako nađete sklopivi kauč koji ima i prostor za odlaganje posteljine kako biste dodatno rasteretili već namještenu prostoriju.

Prije nego što kupite sklopivi kauč za spavanje

Prije nego što kupite futon

Futoni su nastali u Japanu kao jednostavni madraci koji su se nakon korištenja mogli zamotati i odlagati sa strane tijekom dana.

Ljudi izvan Japana obično ne motaju i ne odlažu madrac, ali to ne znači na ih ne trebamo koristiti. Širok izbor različitih veličina i stilova koji su su uslovljeni samo našim potrebama i željama odličan su način za povoljno i funkcionalno opremanje stana s ograničenim prostorom ili uređenje doma s manjim budžetom, posebno za studente koji se često sele. Futoni se također mogu namjestiti u bezbroj različitih položaja, kao fotelje, ležaji, klupe, itd., a kada smetaju jednostavno se zamotaju u rolnu i spreme u ormar.

Prije nego što kupite krevet

Prije nego što se upustite u veliki trošak, trebali biste znati da je udoban krevet komad namještaja koji je ključan za postizanje dobrog sna i kvalitetan odmor i trebao bi biti investicija za dug period. No kreveti nadilaze samo funkciju komada namještaja za odmor i spavanje jer u spavaćoj sobi predstavljaju fokus koji diktira sav okolni namještaj i aksesoare. Stoga, nemojte samo gledati na udobnost da biste pronašli krevet koji vam se sviđa.

Kreveti su dostupni u svim stilovima, veličinama i visinama. Možete se odlučiti za jednostavan neupadljiv model koji se lako održava i relativno je povoljan ili kupiti krevet od punog drveta s ručno rađenim detaljima i baldahinom ako želite osjećaj luksuza u svakodnevnom životu.

Osim što ćete kupiti krevet za sebe, možda želite kupiti i odgovarajući krevet za dijete ili gosta, a ponekad u dječijoj ili gostinjskoj sobi nedostaje prostora, ali srećom postoji velik izbor raznih vrsta kreveta, poput kreveta na sprat, dječjih kreveta, dnevnih kreveta, ili čak i običnih kreveta - dvokrevetnih, bračnih, „king-size“, sve u ovisnosti od vaših potreba. Ono što je najbitnije jeste da je krevet kvalitetne izrade i materijala, te da je praktičan za održavanje. Tim bolje ako ima i prostor za odlaganje ili je lako sklopiv ukoliko se često selite.

Prije nego što kupite krevet

 Prije nego što kupite krevet na sprat

Prije nego što kupite krevet na sprat, trebate odrediti s čime ćete biti zadovoljni vi i vaše dijete. Budući da se kreveti na sprat preporučuju djeci starijoj od pet godina, vjerovatno je da će i vaše dijete sudjelovati u odluci o kupovini kreveta. Ali naravno, vi ste osoba koja mora izmjeriti prostor, istražiti sve sigurnosne karakteristike i pronaći najučinkovitiji krevet na sprat za vaše potrebe.

Prije nego što kupite krevet na sprat

Prije nego što kupite uredsku stolicu

Što biste trebali istražiti prije nego što kupite uredsku stolicu? Uredska stolica je komad namještaja koji je dobra investicija za sve koji provode dugo vremena za radnim stolom.

Prije kupnje uredske stolice provjerite da li su naslonjač, sjedalo i nasloni za ruke podesivi. Trebali biste biti u mogućnosti prilagoditi visinu sjedala i nagib uredske stolice prema vlastitim željama, a u idealnom slučaju, sjedalica bi trebala biti dovoljno udobna da vas može udobno podržavati, a tijelu dozvoliti da diše. Najvažnija značajka na koju treba obratiti pažnju je dobra leđna potpora, jer uredska stolica s dobrim naslonom omogućuje leđima položaj koji je dobar za zdravlje kralježnice.

Prije nego što kupite uredsku stolicu

Prije nego što kupite set za trpezariju

Stolica za trpezariju mora biti elegantna i udobna, ne samo funkcionalna. Vjerovatno je da vi i vaša obitelj provodite puno vremena oko trpezarijskog stola u različitim aktivnostima kao što su izrada zadaće, plaćanje računa ili čak druženej i razgovor.

Vrsta stolice za ručavanje koju kupujete ovisi o mnogim stvarima, poput veličine trpezarije, načina na koji je koristite, stila itd. Ono što je bitno je da je stolica laka za održavanje zbog učestalog kontakta s hranom i pićem, a stol je idealan ako je izrađen od kvalitetnih izdržljivih materijala otpornih na grebanje, vlagu i rezanje, te ukoliko se može sklopiti i rasklopiti u nekoliko različitih veličina u ovisnosti od broja osoba koje ugošćavate.

Prije nego što kupite multimedijalne uređaje za zabavu

Centri za kućnu zabavu dolaze u svim oblicima i veličinama. S promjenjivim izgledom današnjih TV prijemnika, razvijali su se i zabavni centri.

Možete odabrati multimedijalne uređaje koji se u potpunosti skrivaju ili one koji su i sami svojim izgledom dio uređenja enterijera. Ako vam treba mjesto za organiziranje svih medija i opreme, možete pronaći komode koje nude obilje učinkovitih ugrađenih prostora za odlaganje.

Uvijek biste trebali razmišljati o kvaliteti komode jer se u njoj drži skupa i osjetljiva oprema. Uz to, jako je bitno voditi računa da je komoda atestirana na prevrtanje u slučaju nezgode, te da su podioci dobro provjetreni kako se uređaji ne bi pretjerano zagrijavali.

Prije nego što kupite TV komodu

Prije nego što kupite stolnu lampu

Prije nego što kupite stolnu svjetiljku, odredite koja vrsta vam je potrebna. Stolna svjetiljka je pribor za namještaj koji sobi, osim osvjetljenja, može pridonijeti na mnoge druge načine.

Budući da stolne svjetiljke dolaze u svim oblicima, veličinama i stilovima, mogu poslužiti kao komad koji će uvezati cijelu prostoriju u jednu stilsku cjelinu. Možete odabrati stolnu svjetiljku zbog njezine ukrasne vrijednosti, koliko i za svjetlost koju pruža. Stolna lampa na visokom radnom stolu može biti glavni izvor svjetlosti u prostoriji. Manje stolne svjetiljke u uglu sobe mogu se koristiti kao akcentna ili ambijentalna rasvjeta.

Još jedna čudesna stvar stolnih svjetiljki je da izgled svjetiljke možete mijenjati odabranim stilom abažura, što je odličan način za osvježenje životnog prostora za relativno nisku cijenu. I zapamtite da vrsta, snaga i boja svjetlosti žarulje koju odaberete treba biti prikladna funkciji i vrsti vaše stolne svjetiljke.

Prije nego što kupite stolnu lampu

Prije nego što kupite kafe stolić

Prije nego što kupite stolić za dnevni boravak, zapitajte se kako želite da stol funkcioniše. Kafe stolovi su obično komad namještaja koji postane fokus dnevnog boravka, ali on ujedno mora biti i funkcionalan.

Također, budući da postoji velika raznolikost materijala, trebali biste odabrati onaj koji najbolje odgovara vašim potrebama. Na primjer, najvjerojatnije ne želite stakleni stolić kada imate djecu jer postoji rizik od lomljenja stakla u slučaju nezgode, a i staklo je zahtjevnije za održavanje. Prije nego što kupite kafe stolić, morate odabrati i oblik i veličinu stola, u skladu s načinima korištenja, navikama vaše porodice, te oblikom i rasporedom drugih komada namještaja u prostoriji.

Za one ekscentričnog stila postoje i alternative uobičajenim kafe stolova, poput širokih otomana s drvenom pločom ili malih priručnih stolića u kombinaciji više komada različitih veličina, ali je s ovakvim komadima lakše načiniti grešku u estetskom smislu jer ih je teško uklopiti s drugim većim komadima namještaja.

Prije nego što kupite kafe stolić

OZNAKE:
PODJELI: