U ovom kratkom pregledu možete istražiti različite vrste usisavača kako biste pronašli onaj koji odgovara vama i vašim potrebama.

 

• Usisivač s posudom

 

Dyson usisivač s posudom

Usisavači u posudom najbolje rade na tvrdim površinama ili manjim tepisima kao što su automobil ili stepenice. Dolaze s usisnim crijevom i uvlačivim kablom za lako manevrisanje. Modeli s posudom imaju odvojenu jedinicu za motor i posudu za lako upravljanje, fleksibilnost i svestranost. To ove usisavače čini najboljim za namještaj i upotrebu na više vrsta površina.

 

• Dubinski čistači tepiha

 

Bissell čistač tepiha

Dubinski čistači tepiha koriste toplu vodu za uklanjanje mrlja i tretman tepiha. Ovi uređaji nazivaju se i ekstraktorima tepiha, i funkcionišu tako što prskaju tepih sapunicom, a zatim vakumskom tehnologijom četkaju vlakna i usisavaju vodu, prljavštinu i mrlje sa tepiha. Ovi specijalni usisavači nisu dizajnirani za svakodnevnu upotrebu i nisu namijenjeni podovima od tvrdog drveta.

 

• Uspravni usisivač

 

Beko uspravni usisivač

Uspravni usisavači idealni su za velike prostorije sa tepisima. Koriste motornu četku za rastresanje tepiha koja otpušta prljavštinu iz tepiha i uklanja je usisavanjem. Većina uspravnih usisavača dolazi s ugrađenim dodacima za svestranu upotrebu. Neki su modeli bez vreće, dok drugi imaju vreće ili ponekad posude za hvatanje prašine i mrvica. Jedna od najbitnijih karakteristika ovog modela je ​​podešavanje visine četke za lakši prijelaz s gustih tepiha na tvrde podove. Uspravni usisavači obično su najbolji za prostore koji imaju i tvrde podove i tepihe.

 

• Ručni usisivač

 

Philips ručni usisivač

Ručni usisavači mogu očistiti područja koja su previsoka da biste uspravno stajali dok usisavate. Prenosni i bežični dizajn čine ih idealnim za čišćenje malih površina. Oni su savršeni za čišćenje nereda od djece i kućnih ljubimaca. Ručni usisavači su lagani, tihi i jednostavni za upotrebu. Obično se napajaju baterijama, što ih čini prijenosnim i praktičnim za čišćenje malih nezgoda.

 

• Štapni usisivač

 

Dyson V8 štapni usisivač

Štapni usisivači su sredina između uspravnog i ručnog usisivača. Lagani i baterijski, nude praktičnost ručnog usisivača, ali imaju uspravnu konstrukciju tradicionalnog usisivača, što ih čini boljim za čišćenje nereda na tvrdim podovima. Najčešće se koriste za brzo čišćenje prostora u kojima je prljanje često, kao što su podovi kuhinje i kupaonice. Većina štapnih usisivača ima posudu za sakupljanje prljavštine, umjesto vreća.

 

• Usisivač za kućne ljubimce

 

Bissell usisivač za kućne ljubimce

Usisavači za kućne ljubimce dizajnirani su za prikupljanje dlaka kućnih ljubimaca i minimaliziranje mirisa kućnih ljubimaca u vašem domu. Ono što ih odvaja od tradicionalnih usisavača je sposobnost da se lako odvoji i očisti „četku za rastresanje“ (rotirajuća četka ispod papučice usisivača koja čisti tepih) koja se često zaglavi kad se napuni velikim količinama dlaka kućnih ljubimaca. Usisivači prilagođeni kućnim ljubimcima također često posjeduju nastavke za čišćenje tapacirunga kako bi pomogli u sakupljanju dlaka kućnih ljubimaca na namještaju.

 

• Robotski usisivač

 

Xiaomi robot usisivač

Robotski usisavači predstavljaju najnoviji izum u tehnologiji usisavanja. Jednostavno postavite granice senzora, odaberite postavke i pustite da vaš robotski usisivač očisti podove umjesto vas. Bežični i kompaktni, ovi usisivači precizno se čiste i štede vam vrijeme. Iako nije toliko moćan ili svestran kao tradicionalni usisavači, neprestano čišćenje omogućava jednostavnost i praktičnost.

PODJELI: