Google je otkrio svoj novi Nest Mini pametni zvučnik na događaju Made By Google 2019 koji je održan prije nekoliko dana.

To je druga generacija Google Home Minija s poboljšanim kvalitetom zvuka i glasovnim asistentom. Također, ima sve karakteristike starije verzije. Tvrdi se da Google Nest Mini nudi dvostruko manje zvuka od originalnog Google Home Mini zvučnika. Možete da povežete Google Nest Mini sa drugim Nest zvučnicima ili ekranom da biste stvorili zvučni sistem. Sposobnost da čujete glasovne komande u bučnom okruženju također je poboljšana u novoj varijanti.

Postoje ugrađena LED svjetla koja se pale dok pomičete ruku blizu uređaja, označavajući mjesto za podešavanje jačine. Jačina Google Assistant-a i vijesti prilagođava se dinamički tako da možete čuti njegov odgovor čak i u bučnom okruženju.

Pored toga, nova Google Duo funkcionalnost omogućava pozivanje vaših uređaja iz aplikacije Google Home i također korišctenje funkcije interfona. Još jedna nova karakteristika je tehnologija prijenosa tokova koja omogućava prijenos muzike sa jednog zvučnika na drugi uz pomoć glasovnih komandi.

Budući da je pametni zvučnik, Google Nest Mini također omogućava kontrolu kompatibilnih pametnih kućnih uređaja kao i podešavanje podsjetnika i rutina za vas. Mogućnosti ugradnje na zid pružaju korisnicima novi način uključivanja uređaja u svoje domove.

Nest Mini ima isti dizajn tkanine kao i originalni Mini. Zanimljivo je da su presvlake od tkanine napravljene od 100-postotnih recikliranih plastičnih boca. Dostupni su u četiri boje: Chalk, Charcoal, Coral i Sky Blue.

OZNAKE:
PODJELI: