Ova malena garsonijera u New Yorku treba funkcionirati kao trpezarija, spavaća soba, dnevna soba i kancelarija, sve u jednom. Prethodni raspored nije u potpunosti korisno iskoristio mali prostor, stvarajući mračnu i skučenu atmosferu. Melissa Picheny, predsjednica njujorškog studija Declutter and Design, renovirala je ovaj stančić kako bi stvorila garsonjeru koja je jednafko funkcionalna koliko i svijetla i prozračna.

              

Pichney je postavila veliki kvalitetni tepih u neutralnoj boji da uzemlji sobu, kao i prilagođeni ugrađeni zidni ormar koji je sakrio radijator i pružio prijeko potreban prostor za odlaganje i izlaganje. Zeleni zidovi obojeni su u svijetlu boju kako bi osvijetlili sobu i ujedinili prostor, a istovremeno ga održavali laganim i prozračnim - stvarajući iluziju veće prostorije.

                            

Pored unošenja namještaja i dodataka živahnih i svijetlih boja, Picheny je stavila svilene zavjese, u boji sličnoj boji zidova, kako bi pružila sobi osobnost i osjećaj udobnosti. Zatim je u enterijer smjestila neke lične elemente, poput surround sound zvučnika i podesivog zidnog nosača za televizor kako bi prostor zaista bio koristan i praktičan za vlasnika.

Kako vi možete unijeti svježinu i prijeko potrebne promjene u vaš zaguđeni tijesni prostor? Pogledajte dijagram koji smo pripremili za vas!

             

PODJELI: