Lovinflame, kompanija specijalizirana za proizvodnju ukrasnih kamina, lansirala je OvenPlus višenamjenski roštilj.

Savršena je kombinacija peći za pizzu i roštilja bez dima koji istovremeno može raditi i kao šporet na plin. OvenPlus je prenosni roštilj koji je sve u jednom, a sastoji se od kutije od nehrđajućeg čelika. Neki dijelovi roštilja su uklonjeni kako bi se olakšao postupak čišćenja i sigurno ih je koristiti u mašini za pranje suđa.

Sadrži dvije oblasti za kuhanje. U donjem dijelu se nalazi platforma za pečenje, od lijevenog željeza, koja se izvlači iz tijela kako bi savršeno roštiljali odreske i drugo meso, dok se u gornjem dijelu nalazi keramička ploča koja djeluje kao pećnica koja može da peče pizze ili rižota.

Između ove dvije ploče za roštilj nalazi se gorionik koji je povezan sa plinom povezuje sa snabdjevanjem plina i pruža toplinu i gornjoj keramičkoj ploči i roštilju od lijevenog željeza na dnu.

Pristup pečenju na vrhu osigurava da masti iz mesa ne padaju na izvor topline što uglavnom dovodi do spaljene hrane i dima. OvenPlus može dostići temperaturu od 840° F, potrebno je samo dvije minute da ispečete hrskavu koricu pizze, a još dvije da se pravilno otopi sir.

Ova kompaktna i fleksibilna mašina u upotrebi je također energetski efikasna što također čini kuhanje mnogo bržim. U roku od 15 minuta možete spremiti odreske za 8 osoba. Cijeli proces pečenja, grilanja na roštilju ili kuhanja putem OvenPlus-a je jednostavan, bez dima i zdrav.

N.V.T.

Izvor HomeCrux

PODJELI: