Napokon je napolju lepo vrijeme, što znači da kočno možemo provesti mnogo više vremena u dvorištu nego unutar doma. S obzirom na to da ćemo po cijeli dan, ali i noć, uživati u svom dvorištu ili terasi moramo se potruditi da od ovog prostora napravimo pravo magično mjesto stvoreno za uživanje.

Za postizanje takve magične i opuštajuće atmosfere, rasvjeta igra ključnu ulogu. Pored toga što ćete zahvaljujući njoj imati ugodan ambijent, ista će biti i odlična dekoracija.

Njome možete dekorisati apsolutno svaki kutak dvorišta. Recimo, prostor gdje sedite i ispijate limunadu možete ukrasiti takozvanim Edison sijalicama ili postaviti niz lampiona. Pored toga, lampice kojima ste ukrašavali novogodišnju jelku, sada ponovo možete iskoristiti i u dekoru svog dvorišta. Posebno će lijepo izgledati ako njima ogradite cvijeće ili postavite tik uz stazu koja se pruža duž vašeg travnjaka.

Također, nište ne može proći ni bez aromatičnih svijeća koje pored toga što će vam podariti savršen ambijent, otjerat će svojim mirisom sve insekte i dosadne komarce.

U galeriji možete pronaći nekoliko fotografija koje će vas inspirisati da na sličan način dekorišete svoje dvorište.

 

Photo: Homedit.com

OZNAKE:
PODJELI: