Prvi bežični hi-tech proizvod studija Layer za novi brend Nolii, zapravo je lampa koja puni vaš telefon i vrši funkciju alarma, odnosno digitalnog izlaska sunca…

Nazvana Rise, ova lampa napaja se baterijom koja je smještena u njenoj bazi, a koja nudi do 12 sati svjetla. Ona može napuniti jedan uređaj bežično, putem indukcijske pločice koja se nalazi na vrhu lampe, odnosno dva uređaja putem USB kablova povezanih sa bazom.

Ovu lampu prati aplikacija kreirana za tablet uređaje i pametne telefone, koja korisnicima dozovljava da daljinskim putem umanje jačinu njenog osvjetljenja. Uz pomoć aplikacije se može programirati i "digitalni izlazak sunca" odnosno alarm koji će učiniti da lampa polako osvjetli jednu prostoriju, simulirajući efkat izlaska sunca.

"Sa ovim osobinama, Rise postaje funkcionalni alat za dom ili kancelariju, koji lako može promijeniti atmosferu ili raspoloženje bilo kojeg ambijenta", kažu iz studija Layer.

Ovaj studio predvodi dizajner Bendžamin Hubert, a oni su se udružili sa Asadom Hamirom, osnivačem brenda Kite i tehnološkim poduzetnikom kako bi lansirali Nolii brend u septembru prošle godine. Njihov cilj je bio da uzdrmaju tržište tehnike, tako što će se otarasiti svih kaotičnih i pokidanih kablova. Oni već sada u svojoj ponudi imaju širok asortiman asesoara, ali je ovo njihov prvi high-tech proizvod.

Minimalistička lampa kreirana je od ručno puhanog, pomalo zadimljenog stakla, a sadrži mat plastične detalje. Lagana i vodootporna, pogodna je za upotrebu u interijeru i eksterijeru.

Jednim dodirom taster na bazi, korisnici lampe mogu je isključiti i uključiti, odnosno podesiti jačinu svjetlosti koju ona emitira. Kada je isključena sa svog glavnoj izvora struje, lampa ima LED indikatore na svojoj bazi koji nam prikazuju nivo njene baterije.

Rise lampa je dosutpna u tri različite opcije boja: cement siva sa indigo detaljima, mahovina zelena sa mint zelenim detaljima i boja ostrige sa detaljima boje breskve.

Izvor Dezeen

OZNAKE:
PODJELI: